Höhö

Jag har återigen haft nöjet att inse varför jag älskar Zelda.

Piss och skit

Hello, hello, fröken Less is speaking
Idag har jag mest bara varit less, omotiverad, sur, gnällig och världens sämsta gruppkamrat. Ingenting har blivit som jag tänkt det, allra minst mitt beteende. Jag har haft olustkänslor över allt och ingenting, och inte ens en chokladboll kunde pigga upp. Efter hemkomsten från skolan har det dessutom flutit runt alldeles för många destruktiva tankar för att det ska vara riktigt sunt. Blä. Jag orkar inte ens skriva det här gnällinlägget mer. Piss och skit.

Von Dutch


Före min tid?

Alltså, nog för att jag igår blev ett år äldre (eller klokare som jag hellre ser på det), men hur kul är det att hitta "detta är ett vanligt problem speciellt hos kvinnor i klimakteriet" om ett problem man besöker Doktor Google för?

Bra grejer!


<3En syster är ett stöd
och en hjälpande hand. 
Hon är bunden till dig 
med ett kärleksfullt band. 

Som lilla… eller stora…
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet 
varifrån du kom, 
att hon ser vad du gör 
och att hon bryr sig om. 

Med henne kan du dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
– en ovärderlig skatt.

Text: Siv Andersson
Foto: Morfar Häll

Måndagsinsikt

Det är när jag tänker tankar som "Men, varför har läraren lämnat ute 'Gender in world politics'?" jag inser att jag är helt rätt ute som tänker byta riktning i livet. Skön känsla :)

Internationella blödighetsdagen II

Nu har jag även loopat Marie Fredrikssons låt Sparvöga i typ tre timmar. Blir tårögd vid precis samma ställe Varje gång. Kan det här verkligen vara friskt? Det påminner starkt om när jag som fjortis började knapra p-piller och Anders Johanssons låt "If it's All I Ever Do" fick mig att grina varenda gång jag lyssnade på den - och tro mig, jag lyssnade på den ofta.. Men nu knaprar jag inga piller (och lyssnar absolut inte på Anders Johansson :P) och beter mig ändå såhär.. Nåja, nog om det.
Här kommer den vackra gråtframbringande sångtexten:


du lilla sparvöga flyg över ängarna
dröm dina drömmar så länge du känner
du lilla sparvöga flyg över ängarna
och dröm dina drömmar så länge du känner liv
känner liv
vår tid är nu
en svart-vit bild
som blir till färg om du vill
så många val så svårt att se
när dina bruna ögon vill se mer
du lilla sparvöga
flyg över ängarna
dröm dina drömmar så länge du känner
du lilla sparvöga flyg över ängarna
dröm dina drömmar så länge du känner liv

Internationella blödighetsdagen

Jag har haft blödigaste dagen på länge länge idag. Jag har gråtit till allt från Lyxfällan (inte första gången dock...) och Tommy Körbergs mäktiga stämma till SVT's Molinska skrönor och tanken på att flytta från Linkan. Det känns som om jag oftare haft fuktiga ögonvrår än torra idag vilket kanske inte är helt okej, men så är det väl ibland antar jag.. Det kanske är i stället för ångest dagen efter dagen efter, som annars brukar vara standard? Om kroppen får sitt straff dagen efter så måste själen få sitt dagen efter dagen efter, eller nåt. Jag kan inte bestämma mig för om det är skönt eller besvärligt heller, känslor är ju förvisso ett tecken på att man fortfarande lever (ja, jag tvivlar fan ibland...), men hur trevligt kan ens liv vara om man bara bär på gråtkänslor? Jaja, jag tänker inte analysera detta med risk för obehagliga upptäckter. Istället tänker jag mota Olle i grind genom att gå på ett riktigt tungt träningspass i morgon, så att endorfinerna bara forsar över mig :D Tills dess ska jag nog sova bort mina känslor.. Puss å gonatt!

- & +

En nackdel med att gå ner i vikt är man helt plötsligt blir för liten för en massa favoritkläder. Just nu har jag en kjol jag inte ens behöver knäppa upp för att få av eller på, en vårjacka som ser ut som en säck på mig och en helt missanpassad favorit-t-shirt. En fördel med att gå ner i vikt däremot är att man har anledning att shoppa på sig en massa nya favoritkläder :D

Konsten att se ut som man känner sig...


Helvetes jävla tentaminajävel!

Lite mindre själväckel idag, tack gode gud för det, lite mer tentaångest däremot. I morgon klockan 8 skriver jag nämligen tenta i "Politiska system i jämförande perspektiv" (inte riktigt lika tråkigt som det låter. försöker jag övertala mig) och jag är väl inte riktigt lika förberedd som jag önskar att jag varit. Jag vet inte hur, men på något jävla vänster försvann all tid på kursen och helt plötsligt var det tentavecka. Jag misstänker att jag har spenderat alldeles för mycket tid med att göra ingenting (eller oplugga i alla fall) och då blir det såhär. Trevligt. Lite skillnad från juridikkursen där jag misstänkte att det var nåt fel eftersom jag kände att jag kunde allt.

Nåja, jag hoppas kunna nå mamma snart så att jag kan beställa väckning av henne. Jag tänker INTE försova mig en tenta till, och jag vill inte utsätta någon av mina vänner för mitt morgonhumör. Då får mamma komma till undsättning! Men först en äggmacka och lite mer EU tror jag.
Puss på er!

Visa ditt stöd till Baltic pride


SKRIV PÅ!!!

Svart humor? Jag?Alla barnen lekte i trädet utom Sara,
hon hängde i en snara.

Min vän själväcklet och jag

Nä, ingen värdighet hittad än.
Min vän själväcklet däremot har tagit mig med storm.
Härligt.
Så går det när man beter sig om ett svin.
Över och ut.

Utan värdighet kommer man ingenstans

Jag insåg precis att jag nog förlorat min värdighet,
är det någon som hittar den får du gärna säga till.

Walpurgisnacht

Bild på en godis jag åt sista april. Ska tydligen vara en hockeyklubba, men jag ställer mig en aning tvekandes till det faktiskt.. Den var god att suga på i alla fall :D Resten av valborgsfirandet var också till min belåtenhet - även fast det mesta av det lilla vi planerat inte blev av. Mycket gott att äta och dricka, många goda skratt och fuldans tillsammans med fina vänner, strålande sol och lite för söta pojkar kan ju inte gå fel :D Jag förväntar mig en repris nästa år igen!
Le girls <3