Ett gråt om dagen

Som lite motvikt mot förra inlägget kan jag ju påpeka att det är min sanna övertygelse att ett gråt om dagen är bra för magen. Igår fick jag det genom att läsa mina blogginlägg från Februari 2008. Idag genom att lyssna på Gabriellas Sång. Tårgaranti, Oh yes! Nu sitter jag däremot här med glädjetårar i ögonvrårna för att allt är så jävla bra :D


Very good, gummisnodd!

Jag mår så himla bra nu för tiden. Jag är glad i princip hela tiden (jag vet inte om jag ska skylla på tränings-endorfinerna eller inte, men det spelar väl egentligen inte så stor roll?) och är tacksam för än det ena, än det andra. Det är underbart! I morgon är det ett år sedan jag flyttade hem ifrån, och det känns nästan som ett helt liv sen. Redan efter några månader på Hallstensgatan märkte jag skillnad, men gud vad underbart att äntligen känna sig som en fin människa. Som någon som kan saker, som berör människor och som betyder något. Haha, jag blir nästan rörd. Den här veckan har jag också kommit fram till en hel rad med viktiga beslut. Jag har fått insikter som legat och pyrt inom mig rätt länge, men nu äntligen förlösts. Jag har skickat viktiga mail både hit och dit och ser med enorm nyfikenhet på framtiden. Life is good! Life is very good!

Rubrikjävel II

Dagens bloggtips:
Usla Vesslan

Rödstrumpor är vi allihopa, allihopa, allihopaAppropå det där citatet om rödstrumpor från min juridikföreläsare kan jag väl säga att jag kände mig riktigt fin när jag gick på fest klädd såhär igår. Temat var "ursäkta, har jag kommit fel?" och ibland undrar jag om jag inte kommit en sådär 30 år fel på riktigt.. Igår fick jag i alla fall känna på att vara rödstrumpa på riktigt, med högläsning ur kommunistiska manifestet och allting. Life is sweet!

Stad i ljus

Och appropå den där festen, som jag faktiskt var kvar till stängning på, var det intressant att försöka förklara för en utbytesstudent vad Tommy Körbergs Stad i ljus handlar om. Jag tror inte ens jag vet det på svenska, och då göra det på engelska med okänd promillehalt i blodet gick väl sådär. Jag misstänker att sången inte blev speciellt mycket klarare för henom, men hen gillade när vi stod och höll i varandra i en ring och skrek ut texten, och visst är det en mäktig sång? :D


 


Självömkande? Jag?

Efter storfest igår kan vi säga att jag mår som jag förtjänar. Det där resorb, som jag efter förra gången trodde var guds gåva till studenten, har knappt givit någon effekt heller. På detta har jag mensverken från hell, sådär så att det känns som om ett knivhugg i magen skulle vara behagligt i jämförelse. Och som om detta inte vore nog råkade jag klicka mig in på Ebba von Sydows kronprinsessbröllopsblogg. Det var nästan så det vände sig i magen på mig. Ja huvvaligen vad synd det är om mig :)

Det ser ljust ut..

"Jag har alltid rödstrumporna på" - med en föreläsare som slänger ur sig såna saker kan nog även juridikkursen blir ganska kul igen. Ser fram emot våren :)

Rubrikjävel

Nu (eller ja, för några dagar sen) har även jag blivit en civilicerad människa och sett Avatar. Jäpp, jag gick i den fällan. Och det var fantastiskt! Det känns ju nästan lite syndigt att "tycka som alla andra", men vafan det kanske är ett bra sätt att motverka att bli som min far att för en gångs skull stämma in i Allmänhetens kör? Bra var det i alla fall och jag vette fan om jag Pallat se den 3D, med tanke på hur mycket intryck den gav mig i...2D. Jag var helt betagen och på cykelvägen hem var jag redo att när som helst möta gigantiska panterliknande djur med huggtänder, eller ödlor med propeller. Det gjorde jag tack och lov inte, och efter ett tag släppte även fantasierna om dem..

Vårterminen har redan smygstartat (den börjar egentligen på måndag..) och jag har börjat peppa inför att läsa till 200% hela vägen till Juni. Tror det kommer gå galant! Och festandet verkar det inte heller bli någon brist på under våren, tror varenda helg till mitten eller slutet av februari är fullbokat. That's nice! I Mars får jag dessutom förhoppningsvis inviga mina fina Uppsalavänner i Kravallernas ljuva värld. Ännu mer nice! :D

Och nu.. tog det stopp.

Puss hej från mej, haha.