Ensamheten

De pratar om ensamhet (och frånvaro av vänner) på Hallå P3 och gud så bra det är. Det är ett ämne som det, enligt mig, talas allt för lite om. Det är ju inte helt okomplicerat, men dock så viktigt. Är det skillnad på vald och ovald ensamhet, är det fel på de som är ensamma och räknas man som ensam om man känner sig ensam - trots stor vänskapskrets osv. Himla intressant! Och himla deprimerande. Det fick ju onekligen mig att tänka på min egen situation, och ja.. den är väl inte sådär jätteupplyftande utifrån ett ensamhetsperspektiv. Men skitsamma. Det finns ju andra som har det värre. Nu ska jag till Friskis och träna. Helt ensam. Det är iofs helt självvalt... Eller?

MailIdag fick jag värsta bästa uppmuntringsmailet efter en hård dag på jobbet. Precis vad man behöver när kärringarna varit lite extra jävliga dagen till ära... Också en ögonöppnare för att man kanske inte ska lära de små liven Allt man kan.... Men vem gillar inte smeknamnet Fialotta Larsson liksom?? Passar speciellt bra på vissa dessutom.

Studentotean

Jag är inte helt säker nu länge, men igår kom jag på att sociologi verkligen låter som det optimala för mig att läsa.. Ett nytt alternativ var ju verkligen vad jag behövde mitt i min vilsenhet liksom....

Ps.

Heheh.. jag märkte precis att jag har det sådär drygt inställt att mina länkar inte öppnas i ett nytt fönster/flik utan att man kommer dit direkt från min blogg. En dag kanske jag tar reda på hur man ändrar det. Eller så får ni helt enkelt trycka ctrl samtidigt som ni trycker länken, så öppnas det i ny flik oavsett. Det gör jag alltid numera, ifall det finns lika puckon som jag som kör med den dryga sortens länkning.

Och nu ska jag sova. Och sen inte försova mig i morgon. Mitt livs stora planer för tillfället..

Mitt bloggläsande.

Om mitt bloggläsande även i fortsättningen kommer följa det mönster det hittills gjort kommer nästa blogg jag lägger till på Blogglovin' (fast där har jag redan så sjukt många. så sjukt många så jag lovat mig att inte lägga till fler eftersom jag efter ett dygns frånvaro har 100+ blogginlägg att läsa.  det är många blogginlägg. fast jag är rätt dålig på att hålla det löftet..) vara den här.

Och ja. Jag är lika förvånad som er! Äntligen lite oförutsägbarhet hos fröken Dorotean... eller? Kanske är det bara jag som är född bakom flötet som tror att jag utstrålar något annat än sånt som skulle få folk att tro att jag läser såna bloggar...

Nåja. Jag lovar att uppdatera er nästa gång något spännande händer i denna historia. Eeh.. eller så låter jag bli.

Nu: God natt!

Ps. Idag blev jag anställd till 73,99% i april och maj. Tjoho! Iofs på stället jag är vilse som en pannkaka på.. menmen, det kanske ger sig. Och det är ju förhoppningsvis inte så många månader kvar....

Vilken väg...?

Gud vad jag måste ifrån pungtorkar-klimatet till hösten. Jag är rätt så rejält less på allt som har med det att göra. Kanske har man göra med att jag inte kommit in alls på Tunåsen än. Känner mig som en vilsen höna, och vad jag än gör är fel, fel, fel. Nä. Jag längtar till att ägna mig åt studier. Stressen, pressen, svetten, tårarna och glädjen över alla möjliga och omöjliga arbeten. Jag hör mer hemma i lärandets (ja. man får skratta åt mina överdassiga uttryck) lokaler än där jag befinner mig nu. Ett litet krux bara. Vad ska jag läsa? Och Var ska jag läsa det? Hilfe, hilfe säger jag bara.

Jäää.

Alltså.. vad har det varit för väder idag egentligen? (ja. jag vet. sjukt trist ämne, men sån är jag. aptråkig) Det har ju varit helt sjukt. Min kombo kallade det "ett riktigt aprilväder", men eftersom jag inte har en aning om vad det innebär kallar jag det helt sjukt istället. Det har gått upp och ner, precis hela dagen. Ena gången jag tittade ut genom fönstret (nej, jag har inte varit ute speciellt mycket idag. har varit ledig och lökat på rummet) var det solsken och jag blev nästan sugen på att halka mig runt gamlis igen. Nästa gång var det dock värsta snöstormen och jag var väldigt glad över mina fyra väggar. Och så fortsatte det omgång efter omgång. Det har varit som den här vintern fast i snabbrepris typ. Helt stört som sagt. Och mest stört var det nog när jag skulle till träningen. Vilka snövindar. Rätt i ansiktet. Jag kunde inte andas för att det stormade så. Och jag var osäker på om jag skulle få behålla ansiktet. Helt sjukt.

och ja. nu har jag skrivit sjukt alldeles för många gånger för att det ska vara lagligt. min författarförmåga är död idag verkar det som. tar mig an en "liten" lista istället. En sån där man delar med sig av överintressant information om sig själv ni vet.

Lovar du att vara ärlig? När jag svarar i listan? Haha.  Självklart!

Du heter: Sara

Smeknamn: Sara - Kärt barn behöver inte alltid ha många namn. Och ja. det stal jag även från den jag stal listan ifrån :P

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Hmm.. Har nog ingen sån låt. Enda ledsen-låten jag haft var Anders Johansson If it's all ever do som jag hade som gråtlåt när jag åt p-piller.

Beroende av: Kan inte leva utan mitt syre!

Vad tror folk om dig?: Att jag är ett freak som man borde skratta åt. Tror jag.  Men jag har ju ingen aning eftersom det folk tror är sånt man inte brukar få reda på. Att jag är ett överdrivet pretto är annat "folk" kan tro om mig.

Stämmer det?: Pretto? Jag skulle väl aldrig...??? Eller okej, kanske rå. Iaf om det är som mamma säger, att det bara är pretton själva som kallar andra för pretton. Och just den titeln är jag rätt bra på att sätta på folk.

Vad får du oftast komplimanger för?: Jag vet inte. Komplimanger rinner av mig som vattnet man duschar med. Men hårfärgen blir väl kommenterad lite då och då. Och så tycker en av uteliggarna i Uppsala att jag är söt för att jag visar tandköttet när jag ler.. Det kanske var en förolämpning iofs..

Vad säger du för att imponera på någon?: Att jag har varit på Kebnekaise! Folk tror nog inte att tjock-klumpar som jag klarar nåt sånt. Men det gjorde jag! Eller jaha.. var det fler än jag som skulle bli imponerade? Nä.. då vet jag inte.


Hur imponerar man på dig?: Man visar skägget eller dreadsen. Heheh, näärå men ja... man är en medlem i Bounce till exempel. Eller är jättevig eller kanske lagar jättegod mat. Jag är rätt lättimponerad.

Brukar du skratta för dig själv?: Ja. speciellt på gympa-passen.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Att syrran längtar till bion som vi ska se på Fredag. Och det gör jag med. Joel Kinnaman i våra hjärtan!

Var bor du?: Svartbäcken.

Trivs du där?: Jaarå. Lite kyligt till och från, och jag vill gärna iväg till hösten. No more pungtorkande tack (mer än för att dryga ut CSN-pengarna lite).

Äger du några converse: Nej, inte längre. Mina fötter blir helt skadade av att gå i dem så. När det lanseras Converse med vettig sula är jag först i kön!

Sprit, cider, vin eller öl: Spela roll så länge man blir full! Närå. Helst vin tror jag, men allt går ner.

Brukar du bli för full: Inte nu längre, eftersom jag typ aldrig dricker. Men med ett alkoholsinne på noll har det blivit lite för många "för full"-kvällar för att det ska kännas charmigt..

Är du allergisk mot något: Christer Sjögren. Och så blir jag gasig i magen av för mycket laktos  :P

Hur svarar du i mobilen: "Ah hallå?" eller "A d e Sara". Idag svarade jag inte alls, eftersom jag visste att det var från jobbet...

Antal timmar sömn inatt: Cirka 9.

Brukar du komma i tid: Oftast.  Men ibland  är jag lite för tidsoptimistisk.


När mår du bra: När jag är mätt och mensen är på lagom avstånd.

När blev du fotad senast: Inte den blekaste. Hoppas det var längesen.

Hur känner du dig nu: Kall om fingrarna och sugen på choklad. Peppad inför att få se Tillsammans igen!

Vanligaste färg på dina kläder: Grön och svart tror jag nog...

Vad tycker du om fötter: Världens mest bortglömda erogena zon. Den borde också få ett stycke i sexkapitlet i Naturkunnskapsboken. Kan iofs lukta jävligt illa så ja.. man får tvätta dem innan man ska "utnyttja" den.

Vad saknar du: En egen lägenhet att inreda, och drömmar om framtiden.

Hade du en bra kväll igår: Helt okej!

Favorit dryck på morgonen: Juice. Har hittat en ny favorit. Kiviks Tropiska Juice, med undertoner av banan. så jäkla smarrig!

Rakar du benen: Inte speciellt ofta nej.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23. eller 22 och så läser jag en timme.

Är du blyg?: Njaa.. men osäker och tystlåten i nya bekantskaper. Försynt var mitt hatord när jag var mindre, eftersom jag alltid fick höra att jag var det på utvecklingssamtalen.  Var väl i förnekelse-stadiet då :P

Sysslar du med någon idrott: Nä, jag vara friskas och svettas!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nix.

Har du spytt offentligt: Ja usch.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Sexa!

Är du nöjd med ditt liv: Det är fortfarande under uppbyggnad. Om jag säger så..

Är du bortskämd: Inte speciellt.

Vad gör du i morgon: Gratulerar syrran. Jobbar på förmiddagen, Sen hem till mormor och morfar. Kanske tuggar i mig en eller annan våffla med.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Stellan Skarsgård verkar rätt vettig åsiktsmässigt. Där kan gärna alla vilsna pubbeungar hitta inspiration för min del. Annars är ju Ernst K en mysig prick :D

Vad längtar du till?: Sommaren.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja

Vad använder du för shampoo?: Ingen aning. Något som får håret rent...

Hur gammal är du: Ynka 19 jordsnurr.

Tycker du om någon just nu: Nej, jag hatar alla :D

Gröna eller röda äppeln: Gröngula!

Gillar du golf: Näpp.

Vilken tid gick du upp idag: 9-snåret nånting.

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.. eller.. den som hör till rummet som jag hyr.

Har du strumpor på dig nu: Ja, svarta.

Är det okej att gråta: Ja. Och läser man syrrans blogg kan man knappast låta bli.

När grät du senast: För ett dygn sen typ.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Skänka och spara.

Bär du glasögon eller linser: Ja. annars blire suddigt!

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej!

Har du piercing: Nej.

Vill du gifta dig: Nej.

Vill du ha barn: Dunno. 

Solar du ofta: Nej.

Är du bra på att laga mat: Nej. Jag suger :D

Är du flygrädd: Nej.

Hur vig är du: Som ett kylskåp.

Är du musikalisk?: Javars. Håller takten iaf...

Vad dricker du helst när du är törstig: Mineralvatten. Fast vi har så bra vatten i kranarna - men vad gör det när det inte smakar bra?

Vilken är din favoritglass: Hmmm.. Har nog ingen sån. En som inte är gräddglass.

Tror du på ett liv efter döden: Jag hoppas att döden är definitiv.

Tycker du om sushi: Ja <3

Vad äter du helst när du ser på film: Hånglar helst. Men måste jag äta nåt så choklad.

Har du tandläkarskräck: Nej?

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska.

Vilken ögonfärg har du: Någon blandning.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jepp.

Biter du på naglarna: Nej...

Röker du: Ibland när jag är full.

Hur ofta tränar/motionerar du: 2 gånger i veckan c:a. 
Senaste låt du hörde: Lyssnar på Light The Match med Mirah atm faktiskt.

Fuck off

Jaha.. så var den sjuhundrafemtioelfte omgången vinter här då. Välkommen du vackra snötäcke. Eller inte.

Söndagsblaha

I fredags åt jag kräftor, och fyfan i helvetets avgrund så gott det var. Jag blev helt till mig! Jag sög i mig de där djuren som om...  det var något annat jag sög i mig. Har nog aldrig ätit så goda kräftor. Eller så många för den delen. Jag brukar inte ha tålamod att böka upp skalet på mer än 2-3 stycken. Men igår var jag "så sugen så allt gick jättefort" och smällde i mig halva fatet kändes det som..Så jäkla smarrigt! Mest trist att det antagligen kommer dröja till augusti tills man får glufsa i sig nästa portion kräldjur.. men men.

I går var det Bounce som stod på schemat (lite annat skit också, men det var just bara skit så det ordar vi inte om!). Det var en julklapp från bröderna och ja.. vilken julklapp sen då! Helt fantastisk! Är det något jag kan bli otroligt imponerad över är det dansares förmåga att uttrycka sig med kroppen. Herre gud. Och så kan man ju inte låta bli att ryckas med av all musik. Jag kan verkligen inte stå (ja, man stod faktiskt och såg hela föreställningen) still när jag hör musik. Och det spelar nästan ingen roll vad för sorts musik det är. Rumpan skakar igång oavsett :P

Nu låter det som om jag haft en hejdundrande underbar helg, och det har jag ju också. På vissa plan. Men på vissa plan har jag det verkligen inte. För: så fort jag sätter foten innanför de Ulsarbyiska väggarna är det som att kastas tillbaka in i ett svart hål. I princip på en gång blir det väldigt klart varför jag blev tvungen att flytta hemifrån för att öht. stå ut. Hetsätandet kommer tillbaka (som uteblivit helt är i Uppsala, pepparpeppar), analyserandet och de stora samvetskvalen lika så. Och det är så svårt. För när jag är i Uppsala kan jag verkligen sakna Hemmet, och har hittills åkt dit rätt ofta. Men när jag väl landat vill jag bara därifrån. Väldigt problematiskt.

Och ändå är det ingenting jämför med hur andra har det, och så länge det gäller ska man skita i sig själv och låtsas le.

Vår!!!!

Härligt, härligt. Våren är här (nästan). All hundskit tinar och staden luktar anus, men vad fan gör det när våren är här? Inte mycket! Igår skulle jag nästan behövt solglasögon när jag cyklade till jobbet, men jag körde på kisning à la blindstyre som vägrar glajjor istället. Funkade det med. Och det bara smälter och smälter. Snart står nog snödroppar och annat vårvackert i var backe. Fint värre. Igår blev jag alldeles glad av tanken på att slippa vinterkappan, ljudet av de trogna adidas-pjucksen mot vårgruset och smaken av vårens första glass (som optimisterna visst redan glufsat i sig...).

Nyss tog jag mig faktiskt en riktig vårpromenad i det fina vårvädret (vad är grejen med att göra vårsubstantiv så fort minst 50% av snön smält bort??). Eller, det var min ambition. Tyvärr verkar våren helt glömt bort gångvägen ut till gamla uppsala, för där fick man halka på som bara den. Där struttade jag runt som en gammal kärring, med helspända ben och skinkor. Jag vet att ni skrattar åt tanken på't! På tillbakavägen tog jag dock en härligt vårgrusig (våradjektiv går tydligen också bra) trottoar istället. Då fick svetten lacka! Då min MP3-spelare för tillfället är förlorad (jag vet inte var i röran på rummet den befinner sig) så roade jag mig med att komponera några vårhaikus. De blev allt annat än bra, men det är väl skit samma ;)

Nu ska jag laga lite vårlunch och kanske sätta mig i vårsolen och fila på mitt hemliga projekt.

Vårpuss på er!

P3 <3

Älskar inte ni också när Cirkus Kiev i P3 kokar jordgubbsylt i etern, och använder två jordgubbar och 5 dl av surhetsreglerande medel (E222 typ)?? Jo, jag tänkte väl det!

Puss!

Hmm...

Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka när folk säger att de tänker på mig när de läser såna här seriestrippar... Dags att börja tänka på sin image kanske?

Tradera sviker aldrig!

Bara ett litet tips innan jag går och lägger mig:

Skynda fynda!

Tradera sviker aldrig!

Bara ett litet tips innan jag går och lägger mig:

Skynda fynda!

...

Å ena sidan blir jag ibland trött på mig själv - att jag aldrig överaskar, gör något oväntat som får folk att reagera. Jag känner mig som en bok man läser för 100 gången, eller den där amerikanska filmen som man efter några minuter vet hur den kommer sluta..

Å andra sidan är jag jävligt sugen på att bli Proffsfeminist och sitta i etern och prata ut till fina pubbeungar.
Jaaja, jag kanske blev lite för påverkad av dagens P3 Star. Men skitsamma.

8 mars

Idag...

...vet jag inte om jag ska tycka att det är synd att man bara pratar om feminism på P3s ungdomsprogram på just Internationella Kvinnodagen, eller om jag ska vara glad att dom pratar om det över huvud taget.

...förbannar jag att jag inte kunde skrika mig hes på demonstrationen på grund av mitt kvinnodominerade, lågavlönade jobb - men pyntar arbetskläderna med Mycket Väl Passande smycken.

...har jag tankat på mina förändra-världen-känslor avsevärt. Upp till kamp!

...gillar jag att jag blev rörd av att höra Befrielsen är nära på radion. Minns med värme hur jag och 8-åriga kusinen sjöng den tillsammans i julas (tror jag att det var.). Får jag också en son en dag får nog den sången bli vaggsång!

...lyssnar, lär och stärks jag.

Rubrikjävel

Jag läste en så himla bra insändare i UNT igår. Det var en man som tyckte att det var vansinnigt av bilister att tuta på cyklister som tog sig fram i körbanan, eftersom cyklisterna då kunde bli så förbannade att de tog upp sin cykel och slängde den på bilen. Detta på grund av att man som på-tutad cyklist skulle vilja få bilisten att känna på hur det är att oskyddad trafikant. Eeh.. ja, just det.. Det är ju väldigt stor risk att någon i mes-sverige skulle agera så... Det känns ganska otroligt att folk agerar så i andra delar av världen också i och för sig.. Så eeh.. ja.. man undrar ju var insändarförfattaren fått sin argumentationstekniksundervisning.. Kanske på samma ställe som insändarorginalet Berne Widen? ;)

Idag har jag veckans lediga dag. Skönt. Synd att jag mår som en påse skit bara, och har städning som enda tillgängliga uppmuntringsmetod. Känns inte så himla lyckat. Bääh.Var länge sen det kändes såhär nu. Undrar varför... Har mina egna teorier om att det kan vara min uteblivna träning denna vecka (tränade senast i söndags) som spökar. Träning skapar ju endorfiner, eller vad det heter. Ska i vilket fall till Friskis i kväll, så får hoppas detta gråa täcke släpper lite då...

Nä... över och ut hörni.

Det här ska jag komma ihåg....

Hallå,  varför har ingen sagt hur fantastiskt bra Those Dancing Days är?! Missunnar ni mig denna njutning? :( Det här ska jag komma ihåg!


Tillbaka till kneget

Sådärja. Sportlovet är slut. För ett par dagar sedan i och för sig, men jag har inte pallat det hårda bloggtrycket så det har inte blivit något skrivit än.  Det var i vilket fall ett trevligt sportlov. Fint att man fick tillfälle att ha lov, trots att jag egentligen slutat med såna. Fint att träffa småkusinerna också, såklart. Småkusiner och småkusiner föresten, de är 8 och 10 och det är ju inte jättelitet. Herregud, det är ju nästan pubertetsålder. Jag fick t.ex min första mens när jag var 11.. och då har man väl redan gått igenom en del av Jävelskapet a.k.a pubbeperioden? :| Men. Let's not think about that. Än kan de ge gammelmurra (mig) anledningar att (nästan) helt befogat bygga snögubbefamiljer och starta snöbollskrig. Och anordna sparkrejs ned för närmsta bästa backe. Och ja, det var sånt vi fyllde veckan med. Inte sportigt kanske, men ändå.

Jag fick även tid att reflektera över hur mycket storesyster en storesyster verkligen kan vara, och även ta fram min obefintliga pedagogik när denna storesyster blev arg och gjorde lillebrodern ledsen. Att jaga ledsen 8-åring, först på spark och sedan till fots genom skogen, är ju också en erfarenhet. Får se vad jag lärde mig av den :P Något jag vet att jag lärde mig av veckan var att inte kolla om en kaka man gräddar i ugnen är klar genom att använda en metallsticka, utan hellre något av lite sträv trä. Vi fick nämligen smet till efterrätt på fredagsmiddagen ;P Smarrigt tyckte vissa, men den blev kanske lite väl kladdig. Så vi fick satte in den i ugnen igen och där fick den stå dubbelt så länge jämfört med vad det stod i receptet...

Men, nu är den veckan slut och jag är tillbaka i knegarlivet. Eller nåt. Var från början ofrivilligt ledig 3 dagar, men nu är jag bara ledig en. Tim-vikariat har sin charm ibland:P Tyvärr sätter det käppar i mitt tränarhjul, men vad gör man inte för lite kosing? Två gånger fläskskak i veckan får räcka någon gång i bland. Jäpp. Men nu: Pungtorkeri.

Ha't gött!