Happy 2009

Sådär ja, nu har jag nyårsfixat hela dagen. Ett tag var jag helt slut (eftersom jag inte ätit på massor med timmar. men banan och blåbärssmoothie gjorde susen) men jag var trägen. Som fan. Så trägen att det jag trodde skulle sluta i noll slutade med en kjol, två klänningar, tre par örhängen, underkläder och några fynd från Söders Second-hand på Kungsgatan. Heheh, och jag som sa till damen-som-bad-om-pengabidrag-till-förmån-för-avrättningshotade-iranier att jag inte hade ett öre. Let's call it a vit lögn. Jag har ju faktiskt givit till både UNICEF och Stockholms Stadmission de senaste veckorna. Då borde min välgörenhetskvot vara uppnådd. Eller nåt. Dessutom handlar jag ju på Myrornas, som har Frälsningsamén som överhuvud - och de är ju både homosexualitets- och abortmotståndare så de vill man ju stödja... eller va?

Aja, nu är iaf nyårsoutfiten kirrad, sånär som på ett skärp som jag antagligen inte lär få tag på, ingredienserna till nyårsförrätten, som jag fick äran att stå för i år, är kirrade och nyårsgroggvirket är kirrat. Festen kan börja! Välkommen 2009.

Post Jul

Äh. Jag orkar inte dra nån fin redogörelse för hur julen var. Ni vet ju redan allt, maten var god, kalle anka gick klockan 15, mormor var pigg och tomtemor fick jag vara. Dock finns det tre ord som sammanfattar julen allra, allra bäst och det är:

JAG FICK BERSÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11ettett

God jul!

Hehe. Brorsan brås lite väl mycket på far och har således planerat ungefär 14 grejer för mycket på alldeles för kort tid. På ungefär två veckor tyckte han att det var helt rimligt att först åka från linköping till Oslo för att jobba i fyra dar., för att sedan på den fjärde dagen (som är idag btw), efter arbetsdagens slut, bege sig mot Sverige och Uppland igen. Detta för att fira jul, träffa alla upplandsvänner och säkerligen hinna med en jäkla massa träning, i 3 dar för att sen hänga på familjen till Tänndalen en vecka. Efter denna veckans slut bär det åter iväg till Norge för att (typ) klättra i nåt berg. Eller vandra någon led. Eller något annat supertungt och häftigt. Men nu har gud (eller vad man nu behagar förlita sitt liv på) satt lite käppar i hjulet för herr Hjärtinfarkt-innan-30. På väg från Oslo har nämligen hans bil stannat, och vill absolut inte börja gå igen. Heheheh.. Skadeglädjen fullkomligt sprudlar i mig för tillfället. Så. Jäkla. Skrattretande. Det blir ju inte direkt sämre av tanken på att det hela skedde på Norska sidan om gränsen, vilket innebär en massa krångel med norska bärgningsbilar och hela helveter. Heheh.. Det här kommer bli en bra jul! :D

2009 is The Year.

Fyfan vilket bra år 2009 kommer bli.
Jag börjar hela kalaset med nya glajjor (de jag har nu ser jag 60% med :P) och lite ny frisyr. Fräsch början om du frågar mig. En bit in på året har jag även tid hos en dietist så jag kan bli av med mina förbannade kärlekskilon. Det vore ju kul om man fick leva lite längre än till 30 liksom. Därefter ska jag nog höra av mig till Spången igen, för att reda ut min själ lite. Mina kinder behöver inte mer salt-tillförsel i form av Familjen Tras-relaterade tårar. Sen ska jag vara ett föredömme för andra kvinnor och boka tid på ungdomsmottagningen, för att se att allt är okej med skatten där nere. Efter sin sexuella debut bör man gå på rutinkontroll en gång om året. Egentligen. Hehe, låt oss säga att jag tänjt lite på årets längd. Om det inte kommit upp nåt nytt räknesystem där åren är 1825 dygn långa istället för 365. Nåja. Bättre sent än aldrig heter det ju.

Sen, sist men inte minst, blir jag laglig kund hos Systembolaget och kan äntligen börja jobba på min karriär som alkoholist. Spannend!

Du är det dyraste i världen

Idag kom jag på att det inte är en slump att systerskap heter just systerskap. Har man någon gång känt systerkärlek kan man nog inte heller undra. Vilka jävla krafter. Jag blir aldrig så arg som när syrran far illa. Aldrig. Pure love, eller vare heter.

Puss!

En flodhäst till julklapp

Här är en liten julsång jag gillar:


Icke-önskelista

Eftersom jag har haft så svårt (sjukt lyxproblem, jag veeet) att skriva önskelista i år har jag istället kommit med en icke-önskelista. Alltså sånt som jag Inte vill ha :P Den är iofs inte så jättelång, men den kan nog ha underlättat lite för julklappsköpare. Med på listan finns än så länge kokbok och bäddset. Som sagt... Det kanske underlättat lite.

Mardrömmar

Jag drömde en fasansfullt hemsk dröm inatt. En såndär dröm som man skäms över att ha drömt, fastän man inte kan göra något öht åt vad man drömmer. Men det känns liksom ändå hemskt. Jag har mått illa över den i princip hela dagen, och fått såna "minnesbilder" av den som är omöjliga att få bort. Usch! säger jag bara. Jag får vara glad att jag inte går kvar i skolan där huvudrollsinnehavaren jobbar. Hade varit allt annat än mysigt att behöva se personen i fråga direkt på morgonen efter.

Baksugen, någon? ;)

Jag blev helt plötsligt så baksugen... det här kanske man skulle testa:

Julens godaste fruktkaka
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaftnötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...Schätt på elvischpen igen.
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat...sched... och schå socker, eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och ... schå kolla schen whiskyn.
Gå å lägg dej... Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla fall?

Tävlar!!

Nu är jag med och tävlar hos Broarne - lantlig inredning. Där kan man vinna två skitfina assietter med retromönster. En tävling helt i min smak alltså ;)

uppkörningen

Jag avbokade uppkörningen. Det skulle aldrig gått, med tanke på att jag redan i natt låg och stressade upp mig. Och två kuggningar på så kort tid kunde varit förödande. Så jag väntar och ser när nästa person avbokar sin tid så att jag kan ta sista minuten. Pallar ju inte vänta till i Mars liksom...

Lakritsknäcken

Men åh. Jag kom på att ni måste undra som fan hur det gick med lakritsknäcken (hahaha. vem försöker jag lura? mig eller er?). Det bidde ingen knäck, utan det bidde en kola. Tror det var något i godisen (hackad turkis peppar) som liksom kolade till hela smeten. Jag tog den nämligen av spisen på exakt 125 grader celsius. Men i alla fall. Lakritskolan fick en jäääävligt god smak. Kan verkligen rekomenderas. Jag inbillar mig att den kommer vara räddaren i nöden sen när man är trött på all ischoklad, trillingnöt och chokladkalenderbitar. Då kommer den, min fantastiska lakritskola och räddar var släktings gom från chokladifiering. Härligt ska det bli.

Var glad och nöjd...

Lite ont om sex just nu? Börjar det torka igen där nere?  Eller börjar du befara att du är född till att vara slak? Misströsta inte, läs här och var glad över vad du sluppit uppleva ;)

Och nej. Jag brukar inte surfa på hemsidan i frågan. Hittade länk på en blogg. No worries.

Kort liv

Hittade igen min "Kort liv"-dikt som vi, med inspiration från Tage Danielssons dikt med samma namn, fick skriva i Litterär Gestaltning-kursen. Den var nästan bra så jag tänkte bjuda på den.

BB
UAS, LSA
BH, HB, Öby, BUP,
MSN, SMS, PMS
STS, SMS, BUP
IGU, MVG, FC, STHLM
NYC, STHLM
AI, URF, IRC, MSN
HFK, SMS, F!, P&L
MVG, CV
AMS

Mitt liv i förkortningar alltså.

Kuggad

Körde upp idag. I Östhammar. Kuggade tyvärr. Var tydligen inte tillräckligt uppmärksam i högerregeln-korsningar. I dem kan man inte gasa på i 45. Hehehe. Provar i Uppsala på fredag. Hoppas det går bättre. Annars blir det nog inget körkort.

Testing

Jag testar lite:

En film:


Den kommer
här ifrån

Familjen Tras

Jag och morsan hade lite deep talk om våran trasiga skapelse till familj idag. Synd bara att jag inte kan vara så sansad så jag låter bli att bryta ihop så fort det pratas jobbigheter. Måste ju ha varit allt annat än njutningsfullt för mor som öppnade lite (vilket vi är sjukt dåliga på i familjen tras) och jag började storböla på en gång. Dåliga, jävla, dotter. Och sen "ville jag inte sätta ord på det som gjorde mig ledsen" (mors ordval). Sämre, jävla, dotter. Hur ska mor orka? Hur ska någon orka? Och vem slutar orka först?

Såpoperan "Familjen Tras" fortsätter.

Ikväll...

Ikväll lyssnar jag på tystnaden från dem som slutade höra av sig...

Rubrikjävel som jag inte kan sätta 4

Hehehehe.. jag kan inte släppa det här med julklapparna. Ni kommer säkert få dras med mina resonemang hit och dit ända fram till den 24e, och kankse längre. Sen måste jag ju utvärdera sönder allt såklart ;) Så ni som ledsnat redan: Kom tillbaka till tjugonda' knut eller nåt. Nåja. Idag har jag pysslat ihop ett önskelistekollage. Jag vet, jätte bloggtöntigt men jag kunde inte låta bli när jag såg en jättefin kollagebild av Arabia-grejer. Såhär ser det ut (mitt kollage alltså...):


Övre raden från vänster:
Sally-burk för kakor. Design: Erik Kold. Har en mindre för kaffe, så nu vill jag ha en sån med • Någon fin tekanna. Just den där heter Kosmos och är designad av Berit Ternell. Tillverkar på Gefle. Fin, men min morfars syster samlar på den så jag vill nog hellre ha en annan :P • Berså. Behöver jag säga mer? Nä.. jag tänkter väl det.

Nedre raden från vänster:
Saker i form av/mönstrade med flamingos. Det är ett kul djur helt enkelt. • Rött med vita prickar. Kanske inte på just en leksakshund på hjul. Men vem blir inte glad av det mönstret? • Marimekko-skål modell mindre. Färg spelar inte så stor roll så länge den inte är blå. • Kaffepannan av Kaj Franck. Tillverkad vid Arabia om jag fattat det rätt. Har kastrull med det mönstret i samma färg.


Men ja. Det är som sagt bara ett lite önskekollage jag fick till när jag hade några minuter över. Det jag sade igår gäller alltså fortfarande. Och egentligen kanske jag är för stor för önskelistor? Hehehehehehe.. nej. Det är jag inte. Den är ju dessutom i högsta grad riktad till mig själv. Vill jag ha något av det där lär det vara jag som får punga ut före :)

Rubrikjävel som jag inte kan sätta 3

IRC tar (ibland) fram en del dåliga sidor hos mig (ja, jag har faktiskt såna. tro't eller ej) så i en vild diskussion om julklappar och gammal design slängde jag i allafall ur mig en liten önskelista. Och ja, det är tydligt att jag har en tradera-önskelista. Såhär såg det ut:

<Dorotean> jag vill ha bersåskålar
<Dorotean> och josef franck-kaffepanna
<Dorotean> eftersom jag har kastrull
<Dorotean> och grön sally-burk för kakor


Girigt, jag vet (det var det som var den dåliga sidan) men såhär ser den i alla fall ut. Jag skulle iofs kunna vidareutveckla den i en oändlighet - min passion (ohja, hemskt lökigt uttryck men jag finner inget annat) för sånt här är, i alla fall för tillfället, outtömligt. På design-mässan i Uppsala blev jag ju typ kåtkärupprymd bara av att se allt. Gick och smekte alla Stig Lindberg som vore jag porslinofil, och tro mig - vissa av mässutställarna såg något oroligt på mig. Men ja, jag ser inte direkt någon anledning att vidareutveckla för är man intresserad kan man fråga, och är man inte intresserad så vill man väl ändå inte läsa min designporr. Dessutom skulle jag bli överlycklig av ungefär vad som helst som kommer från Arabia, är designat av Herr Lindeberg eller producerat på 70-talet. Eller ungefär vad som helst som ser ut som något av detta. På grund av min skrala ekonomi (eller snålhet) blir min designfitta lätt tillfredsställd. Sist fick den orgasm för ett röd salix fat jag norpade åt mig bland mors blomfat. Ett fat som är "värdelöst" utan tillhörande kopp, men för mig o så betydelsefull. Och visst bloggade jag väl om min fyndrunda i brygghuset i somras?

Och ja, jag har blivit dålig på att avsluta mina inlägg på sistone. Är duktig på att fuska med fula stycken som inte handlar om något som tidigare delar av inlägget handlar om. Fy mig. Rubrikhelvetet har jag löst jävligt bra dock, om du frågar mig. Eller inte.

Rubrikjävel som jag inte kan sätta 2

Idag fick jag frågan vad jag (och min syster) önskar sig i julklapp, och det satte verkligen knorrar i huvudet på mig. Jag funderade ett tag, och sen hasplade jag ur mig att "Jag ger inga julklappar i år, om det spelar någon roll. Och syrran önskar sig nog det här och det här". Antagligen väldigt tillfredsställande svar. Eller inte.

För de gånger jag har försökt att författa en önskelista i år har det gått allt annat än bra. Jag kommer bara på saker som kräver en massa av givaren. Typ att hen ska sitta som ett fån på tradera halva dygnen, precis som jag, för att få tag på det där perfekta auktionsfyndet. Eller flänga runt stan och gå på second hand affärer och kunna skilja skit från icke-skit. Ja, det är bara såna saker och fred på jorden jag kan komma på.

Det är lätt för mormor eftersom jag av henne önskar mig saker ur hennes köksskåp. Och ja, det var helt i enlighet med henne och Ja, jag har sagt att hon inte behöver köpa något utöver. Hon (eller ja.. dom. mormor och morfar) blir av med saker de inte använder, och jag får saker jag gärna vill ha.

Samtidigt kanske jag borde frånsäga mig julklappar över huvud taget, eftersom jag själv inte kommer ge. Det känns liksom lite snett att själv inte ge eftersom man "ska tänka på andra, och vi i Sverige redan har allt vi behöver" men sen inte tycka att såna goda tankar borde gälla för de som vill ge mig något :P Men ah. Jag har väl kommit fram till att det är upp till var och en hur man visar att man bryr sig, och egentligen kommer ju de pengar jag skänker vara som julklappar eftersom det är den summa jag vanligtvis brukar handla för. Med rundning uppåt. Jag ger bort välgörenhetspengar till dem. Typ. Jag vet inte. Jag vet inte varför det är så stor grej för mig heller riktigt - men det är det uppenbarligen eftersom jag tänker så jävla mycket på det.

Kanske vore det bättre om jag for till stan och köpte en skiva X aldrig kommer lyssna på, ett halsband som Y aldrig kommer använda och en godispåse och en tidning till Z som måste le ansträngt när hen öppnar paketet. Eller inte.

Rubrikjävel som jag inte kan sätta

Idag ska jag nog göra lakritsknäck. Jagveeet, det låter både läskigt och spännande men jag tänker att det är värt ett försök. Enda problemet är att jag inte hittar något recept där det står hur mycket turkisk peppar man ska ha i. Står bara "hackad turkisk peppar". För att få ordentlig lakritssmak är det väl bäst att ta i lite i överkant dock. Tror inte att en blandning mellan knäck- och lakritssmak är någon höjdare, tbh. Äh, det löser sig. Smakar dom skit kan ju mamma ta med och bjuda på jobbet. Där kan dom ju inte säga något om mamma kommer med "sin dotters uuuuuurgoda lakritsknäck". Man får ju utnyttja mes-sverige när det går, liksom.

Drömde förresten om uppkörningen i natt. Det var lite mardrömsaktigt, så jag börjar väl bli nervös på riktigt. Jag fick 20 av 24 poäng, eller rätt eller vadfan det nu var. Och min kompis frågade om jag var nöjd, och det var jag ju för med betygsmått mätt är ju det VG tänkte jag - men nej, jag var underkänd. Och efteråt kom jag inte ihåg Någonting av körvägen. Jag mindes när jag satte mig i bilen, och sen när jag satt och fick poängen men inget där emellan. Detta bekymrade mig såklart något fruktansvärt. Sen övergick det till en helt annan dröm där jag bland annat förstörde min "kompis" cykel, och försökte fundera ut hur man sågade av någons huvud på rätt sätt. Mysigt? Oja, verkligen!

Jul med Sanna, Sonja och Shirley

Tittar ni på Jul med Sanna, Sonja och Shirley? Inte? Good for you! Jag sitter och kräks av att höra det i bakgrunden. Jag tycker det vore kul om de skulle sjunga Lusse Lelle. Men det lär ju inte hända. Så jag får stå ut till Boston Tea Party (med sextema) börjar 21:55.

Dagens citat föresten: "Dina fötter förknippar jag med porr, rakt av." Ni får gissa om det är han eller mig det är fel på ;)

PepparkakebagarN^

Tjoho, 1a december - 23 dagar till julafton! Wibbediwow vilka nyheter va? Om ni nu är väldigt orginella och inte läser någon annan blogg än min (feel sorry for you..) och heller inte varit i kontakt med almanacka eller omvärld kanske det är stora nyheter. Men ja.. tillåt mig tvivla på att det finns någon sådan.

Jag har ägnat dagen åt att baka pepparkakor, och det var verkligen ett dagsverke. Började vi två och var klar för någon halvtimme sen. Då har jag iofs haft några smygpauser, men ändå. Har kristyren kvar också. This is gonna be a long night. Ska nog göra kvinnotecken på alla gubbar, och manstecken på alla gummor bara för att vara sådär "Jamen alla som har kjol behöver ju inte vara KVINNOR jö!"-PK som är så modernt. Och för att det är lättare än att göra snoppar. Och kanske lite mindre ovälkommet :D