Dyngkåt och hur helig som helst

För er som inte redan är upplysta, här är texten jag önskar att jag hade hunnit skriva först...

Dagens "på hjärnan"-låt


Det ska bli slut på rumban

Caesar kastar tärningen vid Rubicon
Hustrun ligger hemma, föder son efter son
När Caesar står och kastar tärningen vid en flod
Då står hans hustru för ett annat hjältemod

- Vad gjorde kvinnorna när männen skrev historia - HA?
Stod dom och putsa’ på hans gloria VA?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Napoleon tågar mot Rysslands tsar
Mamma med flera lämnar han kvar
Alla stora pojkar dom ska ut i krig
Alla stackars flickor ska be Gud bevara sig

- Vad gjorde kvinnorna när männen dog i strid? 
Stanna’ dom hemma och blev våldtagna därvid?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Shakespeare skriver nåt som heter Trettondagsafton
Systern ska bli bortgift med en änkeman från Shaffron
William får arbeta med pjäser och teater
Syrran får dras med gamla gubbar som har later

- Vad gjorde kvinnorna när männen skrev världslitteratur?
Höll barnen borta från hans middagslur?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Rembrandt målar sin kökspiga
Döttrarna lär han niga och tiga
Rembrandt är en riktig målarkludd
Frun kommer efter med en tavelsudd

- Vad gjorde kvinnorna när männen måla’ damporträtt?
Lät svetten drypa i hans älsklingsrätt?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Beethoven skriver en ödessymfoni
Husan tvättar huset med största energi
Ludwig är duktig och han komponerar
Och det är husan också som aldrig protesterar

- Vad gjorde kvinnorna när männen skrev odödliga verk?
Stod dom och tvätta’ hans förgängliga särk?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Freud står och begrundar sin avundsvärda kuk
Frun ligger ensam och blir älskogssjuk
Freud blir berömd för en fin teori
Men sin egen hustru henne skiter han i

- Vad gjorde kvinnorna när männen ejakulerade?
Låg dom trånande ostimulerande?
- Vad gjorde kvinnorna när männen toppresterande?
Låg som blånande och stimulerande?
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Genius at work och kvinnorna vid dörren
Själv kan hon aldrig tänkas komma innanför den
Därinne diktar han om Cleopatra och LadyMacbeth
Men verklighetens kvinna har han aldrig nånsin sett

- Det har blott kvinnorna och när dom inser det
Då är det också slut med manssamhället
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor! 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!
Ay ay ay ay ay 
DET SKA BLI SLUT PÅ RUMBAN – si señor!

Om våren, om våren, då är det allra bäst!

Jag gjorde precis min kärleksprofil på GB-glass hemsida, antar att det är något difust pr-trick för att man ska köpa mer glass. En rad ur min profil var extra talande: "så här på våren är du nästan omöjlig att umgås med eftersom du hela tiden ska prata med sexig röst och gnida dig mot olika föremål". Hahahaha, kan man annat än älska't?

"så här på våren är du nästan omöjlig att umgås med eftersom du hela tiden ska prata med sexig röst och gnida dig mot olika föremål"

Hiv eller hjärnhinneinflammation, det är frågan...

Fyfan vad jag ville dö när jag vaknade i morse. Inte sådär pubertalt för att mitt liv suger och jag känner mig så ensam, utan sådär jagärsåjävlasjuksåjaglikagärnakandö. Mitt huvud var som sprängfyllt med bomull och jag visste nog knappt vad jag hette. Jag började nästan gråta av ansträngning när jag ordnade frukost och på cykeln till campus blev jag andfådd i nerförsbackarna. Inte okej! Såklart var jag ju tvungen att surfa lite på 1177.se och kom fram till att jag antingen hade HIV eller hjärnhinneinflammation. Hypokondriker? Jag? Hur menar ni nu...? Sedan dess har jag (tyvärr) gått på alvedon och det har ändå gått hyfsat. Känner mig lite (mycket) dålig som stundtals fokuserade mer på hur lång rem vissa som gick över campus hade på sina väskor än på Kinas politiska system när jag och min fina vän skulle grupparbeta, men sånt är feberlivet. Nu ska jag nog krypa ner under täcket innan febermonstrena tar mig i sin makt igen. I morgon blir det ny frisyr, längtar!!

Torsdagsreferat

Puh, har precis diskat upp diskberget Allan. Eller ja, en del av diskberget Allan i alla fall, jag hade så mycket disk att allt inte fick plats på diskbänken - och torkar disk sysslar man bara inte med.. Förutom det har min dag varit en rätt bra dag.

Den inleddes med en femma på en uppgift jag knåpade ihop på en timme, sen lite (tyvärr med betoning på lite - är första omtentan på intågande?) plugg i skolan. Efter plugget blev det en föreläsning om Gay marriage and the Swedish Church, och med tanke på att biskopen inledde föreläsningen med att säga att han tänker kalla det same sex marriage, eftersom gay oftast är associerat med enbart homosexuella män, kan ni säkert tänka er vad jag tyckte om den. Mycket peppande! Dessutom blev jag lite glad i magen när någon klottrat "UPP TRÄLAR" med gigantiska bokstäver på en av mina grannhus. Det fick mig att längta ännu mer till att flytta till "VänsterpacksLund" som någon så vackert kallade det ;)

Sen har jag även pratat med mina fina morföräldrar, och konstaterat att jag blivit allt för mycket som min mormor, samt min fina mor. Nästa gång jag ringer ska jag dock ta reda på om det är hockey på TV eller inte... Men en fin dag har jag haft i alla fall. Och nu tar den nog slut. Eller i alla fall referatet av den... Puss och hej!
Ps. Avslöjade mina fyllelögner idag också. Tänkte det var bäst för att slippa pinsamheter i framtiden.. ds.

Onsdagshumor

Dorotean just joined the group "Vi som undrar hur fan rullstolstjejen i Fucking Åmål plingade på dörren,"
<3

Sailor Moon min vän, ödet är dolt...

Såhär snygga var jag och min fina vän Sofia som Sailor Moon (eller Jupiter eller vadfan det nu var :P). Det var kravall med japantema och som enda tappra själar tog vi och klädde ut oss (att kalla mjukisbyxor för ninjadräkt räknas inte...). Askul var det, och jag lyckades med bedriften att komma hem utan rosett (-er, hade en på rumpan också), men med krage. Är lite imponerad över mig själv faktiskt.. Nu ska jag fortsätta samla fräknar och läsa om EU (och sluta skriva parenteser). PUSS!

En fråga om status

I morse pratade mina favoriter i Morgonpasset i P3 om status. De diskuterade bland annat statushets och såklart vad som är status, och vad som inte är status. Finns det högstatusallergier, och är det hög- eller lågstatus att som feministflata låta bli att raka sig under armarna, var två av de frågor som behandlas. Väldigt intressant faktiskt, och det satte verkligen igång tankeverksamheten hos mig (efter att den varit helt utslagen i typ ett dygn :P). Om jag kommer på något vettigt kanske jag skriver något på det, mitt enda exempel just nu är solbränna. Under hela sommarhalvåret får jag nämligen erfara hur otroligt lågstatus det är att inte ha den där jävla brunheten, men det finns ju egentligen inte så mycket att skriva om det...
På återhörande (eller -skrivande) hörrni!

Bakfyllan från helvetet

Idag lider jag stora men av gårdagens festligheter, vi snackar bakfylla av starkaste rang. I morse när jag slog upp mina blå ville jag helst att någon skulle komma och skjuta mig eller så. Och appropå de blå hade jag även lyckats glömma linserna i när jag kom hem någon gång vid 3 i natt, och slajmlinser är fan inte lätt att få ur alltså. Men ja, inte så mycket aktivitet på mig idag alltså. Det var ju smart planerat att bli såhär handlingsförlamad (sjukt stor bedrift att ens sitta upp känns det som) dagen innan ett seminarium, som jag inte förberett mig nämnvärt inför innan. Jaja, jag får väl göra förmiddagen lång i morgon istället.. 

Har upptäckt att
nattens mess är ett ypperligt tidsfördriv vid bakfylla. Enkel komik som bara kräver några musklick då och då passar finfint. Själv lyckades jag faktiskt hålla mig borta från mobilen igår, men med tanke på att jag fått ett "Vad hände? Är han ens snygg?" får jag väl vara glad att jag inte längre hade sällskap när jag vaknade i morse..
Nu ska jag släpa mig till hemköp för att införskaffa chips och hallonsoda. Jag tror det kan vara en bra medicin nämligen!

Om moderaternas politik

Det behövs väl inga ord? ;D

Fredagsklegg

Igår förlorade jag snus-oskulden. Det var väl jävligt dumt kan man kanske tycka, men fyllor är väl inte kända för att vara de bra idéernas tillstånd heller. Så var det bra med den saken. Tyvärr tycker jag mig även minnas att jag berättade en massa falska hemligheter för en av mina vänner, och då hemligheter som kanske inte är helt okej att behöva behandla. Nu är frågan hur jag ska få denne vän att veta att allt bara var hittepå.. Nog om det, nu ska jag skriva inköpslista till dagens storhandel. Får se om jag börjar mitt lära-sig-äta-ägg-experiment redan ikväll...

Framtidsvisioner

och juste! Jag har bestämt mig för Lund nu! Jag kom fram till att jag nog hellre har Uppsala att längta till än att bo i.
Så vad säger ni... Genusforskare på Lunds universitet om...5 år, låter det som en idé?
(Har hört att de orimliga målen är de bästa...)

Duvporr från köksfönstret

Jag borde väl egentligen skriva ett inlägg om hur min helvetiska helg var. Ja, den var sannerligen helvetisk - men fin ändå på sina ställen. Men varje gång jag försöker formulera allt som hände blir det bara långtradigt ordbajseri, och det känns som om jag har tillräckligt med sånt på den här bloggen. Så det kanske får vara, men för att summera kan jag säga såhär: Åk aldrig bakpå cykeln på någon som har för avsikt att köra mot rött när polisen står vid samma korsning, och strosa inte lugnt på IKEA när din bror undrar om du är på väg till showen ni ska på som börjar om en halvtimme. Och gör er förfan inte besvär och gå på en spelning med De Lyckliga Kompisarna! Så, det var den helgen.
För tillfället sitter jag i min Rydslegga och tittar på duvparet som bor på taknocken mitt emot, de ser ut att ha det ganska trevligt. Ska inte fågelskåda hela eftermiddagen dock, snart bär det iväg på spinning-pass med DJ. Haha, spårat men kul förhoppningsvis.
Puss på er!

Life is sweet!

Efter nästan två veckors slöande och matfrossande hemma hos mor och far bestämde jag mig för att ta mig back on track så fort som möjligt väl hemma i Linköping. Jag är tillbaka i mina gamla matvanor (just nu ska jag iofs snart ha mens och jag är vrålhungrig hela tiden..) så snart är jag nog ute ur den onda kolhydrats-cirkeln. Och tidigare i eftermiddag var jag även tillbaka i träningshallen: det var dags för Afro powerdance och fyfan vilken power det var! Jag dansade så svetten lackade och hela kroppen fick arbeta. Helt underbart var det! Jag glider fortfarande på endorfinerna från passet, och ser fram emot body pump-passet i morgon :) Ska köra Ännu hårdare resten av våren, så att de 6 kilo jag gått ner sen i julas blir fler. Life is sweet!

This spring

Det vankas semestertripp till Amsterdam för familjen Häll och därmed skojas det friskt om både red light district och haschkakor. Föga orginellt kanske, men lite kul ändå. Resan är egentligen till för att fira farsgubben som fyller 60, och ja han är en riktig gubbe. Kanske inte för att 60 är en gubbålder, utan snarare för att han använder ord som glana (istället för glo) och gå hädda (typ flytta på dig) och dessutom haltar ungefär lika dåligt som min morfar. Och morfar haltar riktigt illa nu för tiden. Igår kallade jag pappa för gubbjävel, flera gånger till och med. Så går det när man har mina "borttappade" nycklar i byxfickan i en hel halvtimme medan jag närmar mig gränsen till psykbryt.. Nåja. Semestertrippen vankas inte förrän i mitten på maj, så än är det ett tag kvar. Men jag taggar redan. Tydligen finns det både ett modernt museum och ett antikhandlarkvarter. Det bådar gott...

En ny favorit :)

Tant Sara delar med sig av en trevlig liten filmsnutt. Se och njut mina vänner!


This is what a feminist looks like

Så här intelligenta argument kan man faktiskt stöta på när man försöker sig på att argumentera för någon av alla fina åsikter man har. Komiskt, men inte kul :P