Om våren. Igen.

"Man ska bli så jävla kåt så att man vill gråta. Det ska bränna bakom ögonen men samtidigt kan man inte sluta le. Man blir kär och man vill slå ihjäl någon. Man vill vara med. Man tror att man är värd något. Man ska tro att allt är möjligt nu. ALLT ÄR MÖJLIGT NU!"

Texten ovan är en del av beskrivningen av ÖFA-kollektivets nya show "I ass jazz". Jag slår vad om att den kommer vara lika briljant som allt annat brudarna i kollektivet satt tänderna i, men det var inte därför jag skriver om det. Först trodde jag nämligen att det var en beskrivning av våren. Och vårkär som jag är kunde jag inte motstå frestelsen att sprida orden vidare. Nu ska jag sy vidare på min mormors fasters gamla klänning. Det ska bli en vårklänning är det tänkt :) Puss & hej!

Vårvärme

Det växer scilla,
lysande blå
utanför ditt fönster

De lätta gardinerna
fladdrar vilsna
i vinden

Jag ville ringa
på din dörr

Men du finns inte
längre.

 

Fin liten vårdikt, om du frågar mig. Skriven av Brita av Geijerstam
Enligt andra kanske det bara är poetiskt dravel av Skitsamma Vem, men då kan andra ta och leva sina liv någon annanstans än här :)


Bloggtystnad

Det gick nog lite för bra i mitt liv,
jag har nämligen straffats med en död dator.
Liten bloggtystnad är att vänta.
Puss!

~ snipporna ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår ~

Idag har jag vårshoppat så det stod härliga till. Jag har dessutom gjort slut med fröken Makroekonomi (tjoho!!!), sökt en del sommarjobb och nästan skickat in ansökan på studera.nu. Behöver nog till kvällen på mig att bearbeta det innan jag skickar in den dock. Härnäst väntar ett pass Afropower dans och ikväll ska jag försöka mig på att laga fisk i ugn. Oh what a spännande life jag lever!

Håll koll!

Till mina snipp-bärande läsare.

Söndagsdravel

Äsch-nej, det där med identitets-kris är nog ingenting för mig. Det känns som att jag är klar med det för det här i livet. Jag har snarare stärkt min identitet den här veckan, eller åtminstone stärkt känslan för hur jag vill att min identitet ska se ut. Eh, ja det lät ju flummigt värre - men sånt är livet!

I morgon öppnar portarna till studera.se och därmed är ansökningarna till höstens universitets- och högskoleutbildningarna redo att skickas in. Jag ser riktigt fram emot att få klicka iväg min, även fast jag inte riktigt är helt på det klara med riktigt hur den ska se ut än. Men troligtvis blir jag ändå skånebo till hösten, och förhoppningsvis blir jag sexolog någon gång i framtiden - så ser i alla fall drömmen ut just nu. Det kittlar lite i magen när jag tänker på det till och med :)
I morgon ska jag antagligen göra slut med Makroekonomin för alltid också. Det är inget förhållande jag kommer sakna, och det gör mig ledig fram till 6:e april. Inte sådär jättetråkigt nu när det vankas flytt och shoppingvädret (ja, det finns ett sånt!) lyser med sin närvaro. Eller nåt. Någon nationalekonom blir det aldrig av mig i alla fall ;)
Pöss!

Identitetskrisen ett faktum?

I måndags tittade jag på det kungliga bröllopet från 1976,
ikväll blev jag rörd till tårar när Anna Bergendahl vann melodifestivalen.
Vem fan är jag egentligen??

Viktoria

Hej mina vänner,
ni har väl inte missat att fira Kronprinsessan Viktorias namnsdag idag? Ta chansen medan den finns, liksom!
Puss!

The angry vagina

Nyss hemkommen från Vaginamonologerna (framställda på engelska den här gången). Och fyfan vad bra de var! Jag var lite orolig att jag skulle bli besviken, eftersom jag inte kunde låta bli att hypa det med tanke på hur bra det var när jag såg det i Borlänge med Gudrun S och compani. Men jag hade inte behövt oroa mig för de typ 10 brudarna som ställde upp och... monologiserade regerade verkligen på scen. Ena stunden log man igenkännande med hela ansiktet, nästa sekund satt man gripen av allvaret för att i tredje sekund sitta dubbelvikt av skratt. Härligt härligt!
I morgon blir det rekrytering för min tjejgrupp inom Ellen-projektet. Spännande och nervigt. Som fan!
Puss!

Torsdag

Igår bakade jag och min vän hallongrottor, i fina former som vaginor. Även fast de flöt ut från de fina modellerade varianterna vi gjorde av degen blev de riktigt fina även som kakor. Och goda!!! Men min bakabstinens blev inte riktigt stillad, så det blir nog havreflarn till helgen. Jag borde ju inte äta, men bjuda kan jag ju göra. Och ta en smakbit eller två kanske...
Ikväll vankas det Vaginamonologerna och det ska bli så kul så kul! Hoppas det är skickliga "skådespelare" och att jag lyckas hänga med fast de är på engelska den här gången. Men det blir noga inga större problem hoppas jag :)
Puss på er!

När ska själen min få ro?

Tanken på att byta riktning i livet (eller snarare att återgå till en riktning jag tidigare följt?) har planterats och så sakteliga börjat gro och slå rot i mig. Det börjar kännas helt okej att lämna det här för något annat och vissa stunder känner jag till och med för att spola fram tiden. Och det är skönt, att känna att det kommer bli bra även ännu längre söderut och att jag nog kommer trivas ännu bättre där. Men samtidigt gnager det lite i mig. Är den här känslan inte lite för bekant nu? Känslan som visar sig som en längtan till något annat, hoppet om att  sen och någon annanstans kommer allt bli mycket bättre och för att inte tala om övertygelsen om att jag inte passar in. På högstadiet var det av ren överlevnadsinstinkt, men nu då? Borde jag inte kunna börja nöja mig snart? Komma till ro och bara trivas här och nu? Detta kringflackande och ständiga tanke på något annat börjar tära. När ska själen min få ro?

8e mars

Jag har firat mitt (och alla andras) kvinnoskap hela dagen, och jag tänker nog fortsätta hela året :)

En liten låt..

..att peppa sig med såhär på Lördagen"Det kändes både i hjärta och själ att man nog behövde vara feminist"

Citat från en av programledarna i Morgonpasset Helg som precis beskrev när, hur och varför hen blev feminist. Tyckte det var så fint så jag skyndade att skriva ner, och ser nu till att dela med mig av det också. Är jag inte en fin människa, så säg? Själv blev jag feminist tack vare och med hjälp av självaste Linda Skugge. Numera kallar Linda sig inte längre feminist, vilket jag skrivit en historisk rapport om, medan jag nog gör det ännu mer. Eller åtminstone på ett annat sätt än jag gjorde som 14-åring. Mitt inne i den ljuva puberteten var det ju så mycket annat som skulle fokuseras på, det var första fyllan som skulle klaras av, en sexualitet som skulle utforskas (ännu mer) och en ny kropp att lära sig att föra. Så även om jag kunde bli arg över hur saker och ting såg ut, tog det inte upp hela mig.

Ikväll ska jag festa med en som, för att uttrycka det milt, har en lite annan uppfattning om hur saker och ting ser ut. Det är inte bara en gång vi har hamnat i heta diskussioner och det är så himla stimulerande! Kan hända att (med anledning av alkoholhalten..) ljudnivån blir lite väl hög, och spottet sprutar lite väl häftigt ibland - men efter att ha varit van att festa med kompisar som skränar "INGET POLITIKSNACK PÅ FEST!!" så fort en gnutta diskussion kommer upp är det så jävla härligt att få hävda sig lite.

Jag ser i alla fall fram emot kvällen, ska bli spännande att se var den leder. Men först ska jag på visionsmöte (vackert va? :D) med RFSU. Ska bli kul!

Puss

Vilken revolution!

Nu kan man äntligen "become a fan of" Mobbing på facebook. Som jag har väntat!
...eller?
Vi kan ju konstatera att vissa saker är känsligare att "skämta" om än andra i alla fall. Sen om det beror på personliga erfarenheter eller allmäna normer låter jag vara osagt. Jag kan ju bara tala för mig själv...

En till..


Freitag

Jaja, jag hade en plan att publicera en bra låttext var dag fram till 8e mars, internationella kvinnodagen, men det gick ju inte sådär jättebra så jag struntar nog i det. Kanske hinner med någon mer fram till dagen D, och jag utlovar även en ytterst bra dikt skriven av självaste Miss Universum a.k.a Catti Brandelius. Den kommer dock publiceras på vaginans dag, den 10e mars. Då jag även kommer baka hallongrottor så det står härliga till :D

Men det är framtiden och framtiden är inte nu. Så även om jag är pepp på framtiden måste jag leva med att allt just nu bara känns eländigt (det svenska vemodet har återkommit till min kropp. typ.) och om jag inte hade haft en massa "måsten" hade jag nog helst av allt legat i sängen och gråtrunkat just nu. Men precis som alltid annat låter jag bli sånt trams, försöker hålla skenet uppe och fejkler åt hela jävla världen istället. Fantastiskt! Bra grej med att vara en "tyst person" är att ingen märker när man är ledsamhest tyst eftersom det i princip inte innebär någon skillnad. Äntligen har jag funnit något positivt i det :)

För att återgå till framtiden (paradoxalt va?), och för att det där självömkandet inte ska förpesta mer än nödvändigt (dvs. mig) så om man ser ännu längre fram än nästa vecka börjar saker och ting ordna upp sig där också. Jag börjar förlika (med reservation för felanvändning av det ordet..) mig med tanken på att flytta härifrån för att ta mig an en annan studentstad. Det känns inte rätt att söka sig till en utbildning som är så underkänd av högskoleverket, och byta utbildning det ska jag. Får se om det blir utbildning eller utbildningar dock, fröken duktig måste ju alltid prestera. Två kandidater på tre år borde väl inte vara så fasansfullt svårt? :P I värsta fall får jag väl dra ut det på fyra...
Äsch, over and out.

Sången om sexualmyterna - Röda bönor

Har ni läst sexualbrottsutredningen
om inte ska ni veta att enligt den
är alla kvinnor små våp som inte vet
ett enda dugg om sin sexualitet.

Ty en kvinna är så attraktiv och utstuderad
att en stackars man kan bli vådligt frustrerad
då ska väl kvinnorna ta konsekvensen
om inte männen kan se gränsen.

Och alla måste inse att sexualitet
alltid hänger samman med aggressivitet
och det kan inte vara brottsligt att ta för sig
när nån så skamlöst bjuder ut sig.

Dessutom vet ju inte kvinnorna vad dom vill
har hon sagt ja till en sak vill hon lite till
för ett nej från en kvinna är aldrig riktigt nej
det vet väl varje karl och låter inte lura sig.

Så tjejer om ni blir utsatta för våldtäkt
efter att bara ha pratat med en kille
så är det för att ni så våldsamma känslor väckt
eller för att ni egentligen ville.

Vilken bild som utredarna vill ge oss
att män har lustar som dom inte kan betvinga
om det är så får vi börja springa
eller också får vi lära oss att slåss.

Schyssta killens sång - Loke Nyberg


Jag är den schyssta killen. Ja, ni vet den där promillen
av oss män som faktiskt inte bara glor på dina bröst.
Som gillar konst och pelargoner, aldrig vinner diskussioner
enbart för jag nyttjar styrkan i min röst.
Som kan ge råd och stöd och tröst.
Jag är förstående och mjuk. Jag kokar thé när du är sjuk
och när din kille har gjort slut är det hos mig du gråter ut.
Och jag tar hand om dig med kex och ost och vin.
Och håller om dig när du snyftar tyst att alla män är svin.
För jag är den schyssta killen. Ett av få manliga snillen
som förstått att det finns orättvisor mellan våra kön.
Och att jag själv i mångt och mycket har en del i könsförtrycket.
Att vi män så gott som jämt har högre lön.
Rätt att tränga oss i kön.
Jag är så p.k man kan bli. Härskarteknik och fördomsfri.
Om jag är feminist? Jag ber! Numer är jag nog mer av queer.
Och uppå internationella kvinnodan.
Då demonstrerar vi ihop och läser Edith Södergran.
I ett sjukt patriarkat är jag din manlige kamrat.
Jag gör mitt allra bästa för att vara genusobjektiv.
Och jag är inte den som klagar över stängda tjejmiddagar
och jag ställer inte till nå:t himla liv när du tafsar på pin kiv.
Jag håller både mask och trut när vi om torsdan rumlar ut
och du blir aspackad och plump och raggar småpojkar på Gump.
Och ifall ingen låter charma sig omkull
ställer jag upp på lite oskyldigt och kravlöst kompisknull.
För jag är den schyssta killen. Biten utav tjejbacillen.
Det är helt okej med skämt som rör min kropp eller potens.
Och det är klart att jag försvarar dig mot andra onda karlar.
Ber om ursäkt för vår usla existens.
Jag lider med din mens.
Ser inget kön bara person. Jag finner ingen attraktion
i den nervösa energin hos en kåt och glad blondin.
Nej, om en kvinna nånsin skulle få mig kär
ska hon va vildvuxen och lesbian och SCUM-reaktionär.
Ja, sån är din schysta kille för det var väl så du ville
att jag skulle vara för att kunna godkännas som vän.
Att jag är blek och len i hyn, bisexuell och androgyn.
En form av acceptabelt undantag bland män.
Som insett sanningen:
Min manlighet är blott ett skal. Jag vill bli genusneutral.
Göra bot och bättring och radera, operera och kastrera
varenda del av mig som upplevs maskulin.
Sen kan vi tjura med varann och sjunga alla män är
Alla män är
Alla män är svin!