Giftasmogen

Trodde aldrig jag skulle säga det;
men jag måste fan gifta mig!

Fläskberg


Alltså... är det bara jag eller är det här faktiskt en bild där jag inte ser ut som ett helt fläskberg? Utan kanske snarare... ett halvt fläskberg? Oh the joy! Vet inte riktigt vad det är användbart till, eftersom bilder ju kan ljuga något fruktansvärt. Men ändå. Och ja, man får se sådär löjlig ut om man väntar på bussen till Vaxholm.

Måndag morgon

Här sitter jag med helt igensnorade bihålor (ger det blixtrar i synfältet??) och feberrosiga kinder. Halsen svider som efter en utekväll och näsan måste jag ständigt torka med papper. Jag är förkyld, med andra ord  och den inplanerade blodgivningen blir det nog ingenting av idag - man måste tydligen vara frisk för det. Flyttstädandet och flytt blir det däremot. Hejdå Hallstensgatan, jag kommer inte sakna dig! Hoppas på mindre drama med nästa hyresvärd. Lär ju inte vara svårt iofs.

Senare i veckan (eller redan ikväll?) blir det antagligen skärgården för mig. Det beror lite på om jag fått semester eller ej mina sista tre arbetspass på äldreboendet. Men å andra sidan, får jag inte semester måste jag typ sjukanmäla mig (hur misstänksamt blir inte det? :P). Tur att man aldrig är för sjuk för Stockholms skärgård :D

Sushi

Snart ska jag in till stan och äta sushi med en kompis. Passa på medan jag har råd liksom (får sista lönen i morgon...). Min vän däremot ska passa på medan hon inte har råd. En sak som är så bra med sushi, men kan alltid passa på och äta det :D

En kvinnlig Marseljäs

"Upp döttrar utaf höga Norden!
Upp! hårda nöden kallar er.
Betänken kvad er dygd är vorden,
Och hur man åt er feghet ler.
Upp! Kämpen mot den hop, som bjuder
Upp all sin makt att fjettra er.
Upp! Himlen nog eder kraft ger:
Stridsstången för er, qvinnor, ljuder:
Upp, systrar, väpnen er,
Vår frihet fordrar det;
Gån på, gån på! Vi frihet få
Och målet vi uppnå."

Något till förfesten kanske? Om ni inte kör klassikern "Karl den XII" när man tar bort ett ord per gång man sjunger den. Den blir liksom roligare ju längre festen lider, och då börjar den ändå på topp. I alla fall, den kvinnliga Marseljäsen sjungs tydligen med den "riktiga" marseljäsens melodi. Tyvärr förtjänar jag mitt betyg i franska så lite att jag inte kan den. Men jag kan fantisera om hur bra det låter!

Ikväll blire vin! Igen. Måste ju lära mig hur en riktig student lever. Med levern i ständig akvitet ;)

Fridens liljor!

Det finns författare, och så finns det författare...

"Det var ju 10 år sen jag sist hörde och då var det kevins hjärtljud. Så jag har ju helt glömt bort hur det var att höra det första gången. Så jag minns inte riktigt den känslan. Det var ju så längesen."

Visst är det väl ett underbart litet textstycke det där? Helt autentiskt (men tagen lite ur sitt sammanhang) dessutom. Man kan ju inte annat än beundra folk som lyckas få till något så fenomenalt. Så fenomenalt vilset alltså. Vem författaren är? Linda Rosing, såklart ;)

inge waj waj när lampan är släckt...

Lite fin låt jag hittade. Tänkte att den passade bra nu när jag FÅTT BOSTAD!!!!!! (hysterisk? jag? nä, det tror jag väl inte...)

Kravbrev

Om jag någon gång i framtiden skulle råka hamna i (kvinno-)fällan kallad förhållande ska jag också skicka ett sånthär brev. Jagmenar, några krav måste man ju få ha!

Kvällshumorn...

Alla sätt är bra, utom de dåliga!


<xdr> jag är INTE trött på sex
<xdr> men meningslöst festivalsex
<Dorotean> sex? :O
<Maximilian> menar det..
<Dorotean> är det ett ja?

Orvarvisan

Eva har en man, Orvar heter han
Eva har en katt, Orvar heter han
Tänk om också Eva hade hetat de',
Då hade dom ju hetat Orvar alla tre.

En fin liten visa såhär på Tisdagseftermiddagen. Helt ovärd (varför skulle Eva heta Orvar liksom?) men ändock fantastisk. Jag gillare!

Trött...

Jag sov till 13:30 idag. Det kan ju inte vara nyttigt. Blev helt rädd när jag såg klockan. Jag som trodde att jag blivit en sån som går upp >09:00 även när man är ledig. Heheh, tji fick jag. Men jag anar att det har något att göra med "helgens" alkoholintag. Mellan onsdag och Lördag var det nog inte många minuter som kroppen var helt alkoholfri. Och på det har jag jobbat. Gamlingkroppen tål väl inte vad som helst, uppenbarligen..

Amen

Det finns så många dikter man önskar att man själv skrivit.

"Att tiga är poänglöst
att tala är guld
att skrika högt är bättre
för dina medsystrars skull"

amen!

Ältoteande

Jag är så jävla ältig. Och lika jävla less på det. Det finns verkligen ingen hejd, och det finns ännu mindre hejd på hur jobbigt det är. Alltså, man mår ju inte bra av att vara älterska och man mår nog ännu sämre av att inse att man är det men inte kunna göra något åt det.

Ett rykande färskt exempel (som jag lider av just nu) är ett resultat av onsdagnatten. Jag råkade nämligen gå hem med en kille och sätta på honom lite (våga vägra vara objektet!) och sen kom på den briljanta idén att när jag gick hem (innan han vaknat..) strunta i att ge honom mitt nummer eftersom jag bara skulle älta det. Ni vet "Kommer han höra av sig?" "Varför hör han inte av sig?" "Efter hur länge av icke-avhörande kan man se sig som dissad?" "VAD GJORDE JAG FÖR FEL EFTERSOM HAN INTE HÖR AV SIG????" osv. osv. osv. Sagt och gjort; inget nummer. Och därmed inget ältande. Trodde jag ja. Hahahahaha... Självklart går jag runt och ältar att jag lät bli att ge telefonnumret, ifall, ifall, ifall det skulle bli annorlunda den här gången. Åh sån fantastisk människa man inte är. Jag hatare. Nu går jag och dör.

Sportnörden själv...

Jag bryr mig inte ett dugg om sport, men när man läser sånt här kan man ju inte låta bli att bli glad även för fotbollspelares skull...

Borgarbalo

Åh, jag älskar att Youtube aldrig slutar leverera. Det finns alltid nåt nytt roligt/häpnadsveckande/fantastiskt att upptäcka på denna underbara site. Här är mitt senaste fynd. Det fina med den är att den är lika kul när man ser den nykter som när man ser den full...


Livet är mer än bara loppisar. Det är auktioner också.

Har ägnat den lediga 3-dagarshelgen åt att föra ett sjukt uttömmande och omtumlande samtal med syrran och mor, bada för första gången i år (i ett 16-gradigt Östersjön), leka Simon and Tomas på syrrans rum och att fynda stringhyllor på auktion (ja jag ska sluta. snart). Helt okej med andra ord!

Nu är det bara 3 veckor tills jag flyttar ifrån Svartbäcken. Can't wait!