Tantpoäng 7489

jag är såkallat väderkänslig,
det vill säga att vädret påverkar mitt humör,
till och med mycket ibland.

ikväll är det djupt lågtryck,
och stormar rejält här i skåne.

och mitt sinne är därefter...

Fy fan vad jag är bra!

Jag tänkte ta tillfället och utnyttja min egen blogg, som jag skapar de sociala reglerna för, och säga hur stolt jag är över mig själv. Inom loppet av en vecka har jag fått tre högskolebetyg värda totalt 30 hp: ett G, ett VG och ett B.

och nu när jag återhämtat mig efter den pers det faktiskt innebar att tentera en hel termins poäng på en halv termin ser jag framemot att slutföra resterande 22,5 hp. Sen blir det studieuppehåll!

Dagens I-landsproblem

Jag har så bra julklappsidéer i år,
att jag blir avundsjuk på de som kommer få klapparna.Att hjälpa systrar i nöd

Som storasyster får man äran att, åtminstone under en viss period, bli någons allra största idol. Jag har till exempel nästan fått min syster att drunkna eftersom hon så promt ville hoppa i vattnet på samma ställe som jag. Hon missade dock den lilla detaljen att hon var två huvuden kortare än mig och helt enkelt inte bottnade. Mamma fick öva klädsim, om vi säger så. 

Nåväl, jag försöker ta mitt idolskap på största allvar och ger min syster svar på sina frågor. Nu senast kom hon grubblandes och frågade hur det egentligen var: kostar plastpåsarna på systembolaget eller inte? Som den goda människa jag är tillförde jag henne såklart min visdom och berättade att Jo, de kostar 1 krona stycket. Det är en sån bra känsla att hjälpa systrar i nöd.

Sånt en inte vill höra...

som brukligt är när en har något kroppsligt symtom som inte är som det ska ringde jag tidigare ikväll för att höra med min mor om vad hon tänkte om saken. undrar om jag någonsin kommer sluta med det obligatoriska mamma-samtalet föresten. för mig är hon fortfarande allsmäktig (nåja) och kan allt om allt. eller åtminstone verkar hon kunna allt om allt. 

I alla fall. Samtalet idag handlade om att jag sedan en tid tillbaka (vem håller reda på hur länge man har känt en eller annan sak?) har kännt mig ofantligt trött. Klockan 14 (ibland så tidigt som 12, vissa dagar så sent som 16) går liksom luften ur mig totalt. jag orkar ingenting. energin är spårlöst försvunnen. och vad hade min kloka mor att säga om detta?

"Ja precis så var det för mig när jag var gravid. Jag kunde somna när jag satt på toaletten, eller gick en promenad"

tror hon måste öva i det där att ge folk de svar de vill ha  ;)